Skatepark Vallby?

I dagens VLT kunde man läsa en artikel om att de ska fräscha upp Vallby centrum i Västerås. Det stod att de bl.a ska bygga en skatepark, som ska vara klar under sommaren! Förvånande att höra, ska bli intressant att de vad detta resulterar i! Troligen är det inget fett... kanske en rhinopark eller t.o.m. nåt som i Örebros berömda Vivalla? Det är ju samma "typ av område"! Vi får hålla ögon och öron öppna för att följa utvecklingen!

Imorgon Lördag åker vi till Vallentuna, förhoppningsvis fyra stycken om ingen bangat ur!

/ Reine

40 nuggets

Tjena

Helt sjukt vad vi ligger i denna vinter alltså, snart kan jag inte minnas en helg utan att vi har rest till någon av de grymma hallar som vårt avlånga land har att bjuda på. Känns riktigt bra att det varit så för jag mår så bra av detta. Nu så börjar man ju så smått känna lukten av våren och hörde faktiskt en fågel kvittra i en buske när jag tog mig till skolan här om dagen. Lars är ju inte hemma utan han söker lyckan på en planka i norr, Åre närmare bestämt. Man är ju avunds alltså för det verkar vara rätt glassigt, dessutom så saknar man ju honnom... han är ju nästan som en bror för mig, OBS! lillebror.

Så i hans frånvaro så hängde jag med lite "nytt" folk i vår kära bunker igår. Lill-Kalle och Phill var båda tydligen välldigt sugna på att få testa sina cyklar igen, dessutom hade dem hookat upp med Skalman. En snubbe som igentligen är 08a men har sökt sig till staden för at bli flygmeckare på Hässlö. Mycket trevligt med nytt folk i staden och hans skills kan man ju inte klaga på. Förövrigt heter han faktiskt Skalman i efternamn, fo sure!

Till helgen blir det Vallentuna igen vilket jag ser fram emot, Mad Dog aka emilo aka fåret aka cs haxxxor aka emil eriksson ska med igen och jag tror på fett session.

För er som är hemma och gråter vill jag dra upp en go rulle från sommaren.


Arosbmx sommartrip! from Lars on Vimeo.

//Hannes

Besök i Vallentuna Lördag 24/1

I Lördags åkte jag och Hannes med Emil "fåret" Eriksson till Vallentunas hall. Emil hade vart där tidigare och lovade att hallen var skoj så det fanns stora förhoppningar. Man blev förvånad över hur liten ytan är men ändå otroligt väl byggd och utnyttjad! Mycket roliga och skumma lines går att lägga både för den som gillar grinds och den som vill flyga i miniramp. De ska även ha beröm för sina generösa öppettider! Riktigt skönt att kunna vara i en hall länge och vila mellan varven och inte känna sig pressad att köra hela tiden pga. tidsbrist. Det blev en jäkla grym dag med rolig åkning och lite skönt häng med lokalbefolkningen! Synd var det att Bulan och Samme gjorde en så kort visit, nästa gång behåller vi er en längre stund. För en nästa gång i hallen kommer det bli utan tvekan! Kolla lite bilder och njut.

/ Reine


                   

Filmklipp från Nize

Nize har satt ihop en film av lite material han hade från en session sommaren 2007. Riktigt skön åkning i den! Bringar fram en del gamla goa minnen!


Street session 070527 from Daniel Nilsson on Vimeo.

/ Reine

Vad hände med bloggen?

Igår eftermiddag satt jag och pillade ett par timmar med bloggens utseende och fixadeen header bild. Imorse när jag kollade var tydligen all kommentarstext svart och bilden har försvunnit. Är det nån mer som vart inne o grejat efter mig eller har den spökat själv? Nu är iaf texten fixad så den syns.

/ Reine


Spotcheck: Bunkern

     

Lägger upp lite spotbilder på vår egna kära hall. Bunkern ligger på hemlig adress nånstans i Västerås. Den har fått en del tillskott denna vinter och man kan köra en hel del lines om man gillar tajta grejer. Matt Beringer skulle varit stolt!

/ Reine

Bunkern session Tisdag 090120

Hannes och jag var i bunkern och körde ett par timmar idag. Vi började nöta over-doublepeg-over på lilla "subrailet" vilket var ett jäkla slitigt trick! Jag lyckades sätta ett par cleana efter ca 50 försök. Det var längesen man lärde sig nåt nytt "trick"! Hannes måste ta revansch på den snart igen. Vi tog lite bilder på kalaset med min nya kamera:


 



/ Reine

Hofors "Not Going to Tallin" Jam 2009-01-18

Källeman och Hoforsgänget arrangerade i helgen ett jam för de som inte ville åka till Tallin och kolla på BMX. Denna gång var det Mathias tur att köra, så han styrde skeppet mot Hofors med hjälp av Hannes shotgun och jag där bak med min rikliga matpåse. Vi kom lite för tidigt dit och det var inte öppet, så vi åkte till Hofors sparköp och handlade lite billigt snask och läsk. Efter en stunds väntande i bilen kom vi in i hallen. Jag blev glatt överraskad när jag såg att de byggt om lite sen mitt senaste besök!
Jamet var nog det mest tillbakalutade på länge, och det var ingen sorts tävling under den tiden vi var där åtminstone. Det kom lite olika folk o hojade men det var aldrig något superpepp. Vi körde lite allt möjligt, varvade med lite käk och snask, och åkte sen hem när mörktet fallit över Gästriklands pärla. Filmen visar lite av vad som hände!

/ Reine


Untitled from Reine Jonsson on Vimeo.

Hofors jam på Lördag

På Lördag åker en liten del av aros crew till Hofors jamet, åtminstone jag och Hannes för att cykla lite i ett kallt tält. Är det nån mer som vill hänga så säg till! Tills dess bjuder jag på en vimeo version av filmen från förra årets påskharen jam.


Easterbunny Open - BMX jam at Hofors 2008 from Reine Jonsson on Vimeo.

/ Reine

Spotcheck Västerås



Denna spot lägger jag upp eftersom jag tror inte alla vet om den. Såg den i höstas på en av de sista uterundorna ja körde, den är troligen ganska nybyggd. Bänkarna funkar riktigt bra att göra alla möjliga stalls och whatever på, gräsbanken har bra lutning. Spoten är vid Viksängsskolans basketplan. Nu vet ni vad som väntar i vår!

/ Reine

Hangaren igen

YOYOYO

Arosbmx har varit i hangaren i helgen igen med ett packe på runt 10 Örebroare.
Det blev en grym session och alla som var där la feta grejjer.

Andra nyheter är också att jag sticker iväg till Stockholm på praktik i 5 veckor, så vill nån köra lite i frysen så säg till!

Här är en film från sessionen.(randigt jag vet, men jag vetefan hur man gör det bättre)


Hangaren session from Lars on Vimeo.

Med vänliga hälsningar
er Lars

Min första "riktiga" bema

Hade tråkigt idag så jag satt och kollade igenom massa gamla goa bilder, och hittade denna snart 7 år gamla bild på min första riktiga bema, när jag uppgraderat mig från Haros billigaste Backtrail. Denna vackra cykel måste ja dela med mig av kände jag! 

Ramen är en Hoffman Taj -99, notera likheten med T1 vid sadelröret! Denna ram hade Taj Mihelich som signaturram innan han startade T1 märket. Sjukt tunga hjul från Hoffman och ett kalasfint drev från KHE tillsammans med Wippermankedja gjorde ens dag hur bra som helst!



/ Reine

Hittade film från Hangaren

Ptr från Sandviken har gjort en film från helgens Hangarensession som jag hittade på swebikers. Tog mig friheten att lägga upp en länk till den här:

http://vimeo.com/2720879


/ Reine

Gubbdags nr 1: oldschool Butcher foton

Via thecomeup hittade ja denna länk till ett reportage med gamla bilder på mannen som gav knakande cykel och stora byxor ett ansikte: Butcher!! Hur skönt som helst att se bilder på rackliga Hoffmanbemor med drev stora som middagstallriken.

Ni som vart med ett tag; kolla och bli nostalgisk..... och ni som är nya i gemet; se och lär om true skrokk och butchighet!

Länk till artikeln:

http://bmx.transworld.net/2009/01/01/buried-treasure-joe-%E2%80%9Cbutcher%E2%80%9D-kowalski-archives/

/ Reine

Hangaren minijam 090102

Hannes, Lars och jag var inbjudna till ett nattjam i ett hyrt Hangaren av Eskilstunagrabbarna Willepille m.m. Vi lämnade Västerås runt 17.00 på Fredagen för att åka till Linköping med ett snabbt stopp i Pontiak-town Norrköping där Hannes skulle sälja en ram till Hannesbmx. Väl framme i Linköping mötte vi 5 etunakillar och tre stycken från Gävle, plus att vår egen Jonas Bromö och örebroarna Badjo och Fåret dök upp lite efter åtta. Det var grymt att ha hela lokalen för oss själva! Laddet varierade under kvällen/natten med mycket stillasittande ibland och en del fet cykling ibland. Dragon från etuna bjöd på lite crazy shit som en fet feeble -180 av den höga grindkanten och en clean 360 över pyramiden. Vissa battlade hangfive eller nosemanual över långa pyramidplatån. Hannes drog te med en 180 platt drop från höga grindkanten vilket slutade i flera toppsköna glida-ut-på-arslet försök innan han satte den! Runt 03.30 var jag dödstrött och gick och försökte sova. Flera av kidsen höll igång till minst 06.00 innan de la sig! Klockan 09.00 Lördag morgon blev vi väckta för en snabb städning och utkastade i kylan. Vi drog en frukost vid Statoil och åkte hem i snöyran.
Tack alla som gjorde det till en rolig kväll!

/ Reine


Badjo hang5

 
Fåret filmar 


Trötta gänger på morgonen


Jonas wallridar

RSS 2.0